Υλικά
1 φλ. φάβα
2 κρεμμύδια (1 ολόκληρο, 1 ψιλοκομμένο)
3 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Λίγο τυρί για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τη φάβα με λίγο αλάτι και το ένα κρεμμύδι (ολόκληρο).
Όταν ψηθεί και μαλακώσει αρκετά τη σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.
Πολτοποιούμε τη φάβα με το μπλέντερ.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
Τα τσιγαρίζουμε για αρκετή ώρα μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα το κρεμμύδι.