Καλό μήνα Ιούλιο σας εύχομαι! Το γκιουβέτσι είναι, τώρα πια, από τα αγαπημένα μου φαγητά. Το έχω φτιάξει άπειρες φορές και με διάφορους συνδυασμούς. Είναι ένα πιάτο της Οθωμανικής κουζίνας που υιοθετήθηκε στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια. Η ιδιαιτερότητά του ήταν ότι αργοψηνόταν σε πήλινο σκεύος και το μέλωμά του το απογείωνε. Στο σπίτι μας, το γκιουβέτσι το θυμάμαι να μαγειρεύεται πάντα με τον κλασσικό τρόπο και με το κλασσικό μοσχάρι. Ήταν το Κυριακάτικο αγαπημένο φαγητό της οικογένειας.