Υλικά½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό1 μεγάλο αγγούρι χωρίς σπόρους αν είναι δυνατόν2-3 σκελίδες σκόρδο1 κουτ.σούπας καλό ξύδι ½ φλυτζάνι ελαιόλαδοΜια μικρή πρέζα αλάτι και 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνιθο ( προαιρετικός ο άνιθος)Εκτέλεση------------Λιώνουμε το σκόρδο με μηχάνημα πορτοποίησης ή χτυπώντας το στο γουδί μαζί με το αλάτι της συνταγής.Αν θέλουμε βγάζουμε τη φύτρα απ ‘το εσωτερικό της σκελίδας για να μην καίει τόσο πολύ.Καθαρίζουμε το αγγουράκι και το περνάμε απ’τον τρίφτη του κρεμμυδιού .