Jump to Navigation

Τα λαδερά του καλοκαιριού όλα σε μια κατσαρόλα

up
112 users have voted.
Το καλοκαίρι βρίσκουμε άφθονα και φρέσκα τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, και τις μπάμιες. Την ιδέα να φτιάξω αυτό το τουρλού φαγητό μου την έδωσαν οι γιοι μου, ο οποίοι δεν τρώνε τις μπάμιες. Όταν μαγείρευα μπάμιες στο σπίτι έτρωγα μόνο εγώ, έτσι λοιπόν σκέφτηκα να προσθέσω μελιτζάνες πατάτες και κολοκυθάκια. Κάτι σαν μπριάμ κατσαρόλας. Το φαγητό βγήκε υπέροχο, το σπίτι μοσχομύρισε δυόσμο και τις μπάμιες δεν τις έβαλα στα πιάτα των παιδιών! Τα υλικά μας: 2 μελιτζάνες φλάσκες 300 γρ μπάμιες φρέσκιες 1 κολοκύθι μετρίου μεγέθους 2-3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες 
Διάβασε τη συνταγή στο syntagesmamas.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Καλαμαράκια με κοκκινιστά με ρύζι και μπαχαρικά

(syntagesmamas.blogspot.gr)
up
207 users have voted.
Καλαμαράκια ψιλοκομμένα με μπαχαρικά για να μοσχοβολά το σπίτι και να γευθείτε αρώματα!!!Τα καλαμαράκια θέλουν μυρωδιές και να είναι μαλακά!!! Είναι μια δική μου συνταγή τόσο γευστική που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!!!Τα Υλκά μας:4 μερίδες500 γρ.

Μελιτζάνες με ρύζι στην κατσαρόλα

(syntagesmamas.blogspot.gr)
up
204 users have voted.
Μελιτζάνες με ρύζι, ένας γλυκός συνδυασμός!!!Η ιδέα μου ήρθε όταν δεν είχα χρόνο να φτιάξω τα γεμιστά που είχα προγραμματίσει κι επιπλέον δεν θέλω να τηγανίζω τις μελιτζάνες, γιατί προσθέτουν πολλές θερμίδες, λόγο ότι απορροφούν πολύ λάδι. Σκέφτηκα λοιπόν τα ίδια υλικά να τα μαγειρέψω στην κατσαρόλα για εξοικονόμηση χρόνου. Το αποτέλεσμα; Φανταστικό. Η γεύση καλύτερη κι από τα γεμιστά.

Κολοκύθια στρόγγυλα γεμιστά αυγολέμονο

(syntagesmamas.blogspot.gr)
up
298 users have voted.
Τα κολοκύθια γεμιστά γίνονται με τα ίδια υλικά που κάνουμε τα γεμιστά στο φούρνο με τη διαφορά ότι τα μαγειρεύουμε στην κατσαρόλα και τα αυγοκόβουμε!!! Ένα απολαυστικό φαγητάκι!Τα Υλικά μας:Για 3 μερίδες3 κολοκύθια μεγάλα στρογγυλά και τρυφερά6 κουταλιές σ.

Οι Γίγαντες της Χρύσας

(syntagesmamas.blogspot.gr)
up
289 users have voted.
Η μαμά Χρύσα σας προτείνει:Τη δική της συνταγή για Γίγαντες ψητούς στο φούρνο.           Όπως σας έχω αναφέρει στο άρθρο μου στην εισαγωγή, η μαγειρική θέλει φαντασία και μεράκι. Τον τελευταίο καιρό ανακάλυψα πόσο γευστικά βγαίνουν τα φαγητά μου όταν τους προσθέτω το χυμό από δυο πορτοκάλια. Συνήθιζα να βάζω που και που στα κρέατα και ιδίως στο χοιρινό και στο κοτόπουλο.

Γίγαντες ογκραντεν. Σκέτη απόλαυση!!!!

(syntagesmamas.blogspot.gr)
up
817 users have voted.
Η μαμά Χρύσα προτείνει: Γίγαντες Ογκραντεν        Οι γίγαντες είναι τα καλύτερα φασόλια όλων των κατηγοριών. Ο καρπός είναι μεγάλος σε σχήμα κουκιών και θα πρέπει να είναι φρέσκοι, λευκοί και καθαροί.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut