Jump to Navigation

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ♦♦ CROSTATA DI CREMA FRANGIPANE AL CIOCCOLATO, CON PESCHE SCIROPPATE

up
266 users have voted.
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑΤην κρέμα αμυγδάλου frangipane (φραντζιπάν) ήθελα εδώ και πολύ καιρό να την δοκιμάσω σε μία τάρτα. Η κρέμα frangipane, είναι μία εναλλακτική κρέμα ζαχαροπλαστικής, που παρασκευάζεται με αλεύρι αμυγδάλου, βούτυρο και κρόκους αυγών. Κάποιοι την παρομοιάζουν με την κρέμα ζαχαροπλαστικής, αλλά η γεύση της είναι πιό πλούσια και πιό φίνα. Την χρησιμοποιούν ως γέμιση σε τάρτες αλλά και σε μικρά γλυκάκια (κεράσματα).Και βέβαια για την συνταγή της κρέμας  frangipane, δεν θα μπορούσα να εμπιστευτώ άλλον πάρα τον Luca Montersino!
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ (LEMON PIE) // CROSTATA CON CURD DI LIMONE E MERINGA (LEMON PIE)

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
410 users have voted.
 ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ (LEMON PIE)Όταν λέμε λέμον πάι (lemon pie), συνήθως εννοούμε μία τάρτα με τραγανό μπισκότο, γέμιση αρωματικής, βουτυράτης κρέμας λεμονιού (lemon curd) και επικάλυψη από ένα σύννεφο αφράτης μαρέγκας, συνήθως καψαλισμένης στις κορυφές της. Αυτή είναι η αμερικάνικη εκδοχή της τάρτας λεμονιού, πιο πλούσια σε αρώματα και υφές, και σίγουρα πιο εντυπωσιακή οπτικά!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ // TORTA DI RICOTTA E VISCIOLE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
2046 users have voted.
 ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ Ένα υπέροχο γλυκό από την παραδοσιακή κουζίνα του εβραϊκού γκέτο της Ρώμης, ενός από τα πιο παλιά και πολυπληθή γκέτο της Ιταλίας (για την ιστορία, δημιουργήθηκε το 1555, μετά απο διαταγή του πάπα Παύλου του 4ου, 40 χρόνια μετά απο το γκέτο της Βενετίας, που ήταν το πρώτο και έδωσε και το όνομα στην δημιουργία αυτής της ιδιότυπης δομής απομόνωσης μίας συγκεκριμένης εθν

Η ΠΙΟ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ // TORTA AL LIMONE A TRE IMPASTI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
485 users have voted.
 Η ΠΙΟ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ Μια πραγματικά υπέροχη τάρτα που η επιφάνεια της θυμίζει κομμένη φέτα λεμονιού! Αποτελείται απο τρείς διαφορετικές παρασκευές με διαφορετικές υφές και κοινό παρονομαστή το δροσερό άρωμα του λεμονιού : μαλακό  μπισκότο που λιώνει στο στόμα, το οποίο αγκαλιάζει μία λαχταριστή κρέμα ζαχαροπλαστικής με άρωμα λεμόνι και έχει επικάλυψη αφράτο κέικ λεμονιού!

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ! // CROSTATA MORBIDA AL CIOCCOLATO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
458 users have voted.
 ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ! Είμαστε οικογενειακώς φαν της σοκολάτας, οπότε μια τάρτα με μαλακό, σοκολατένιο μπισκότο και γέμιση κρέμα με κουβερτούρα γάλακτος, δεν θα μας άφηνε σίγουρα ασυγκίνητους! Συνταγούλα εύκολη, που αν φτιάξετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στον μικροκυματικό, ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και χωρίς κόπο.

ΠΕΚΑΝ ΠΑΪ // PECAN PIE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
619 users have voted.
PECAN PIEΗ περίφημη πεκάν πάι (pecan pie),  αποτελούν μαζί με την pumpkin pie τα δύο κλασσικά επιδόρπια του πλούσιου τραπεζιού της ημέρας των Ευχαριστιών. Ρουστίκ συνταγούλα, βγαλμένη από τις μοσχομυριστές κουζίνες των αμερικανίδων νοικοκυρών, που συναγωνίζεται σε νοστιμιά και χάρη και την φημισμένη μηλόπιτα apple pie.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut