Φρεσκοκομμένα από τη συκιά μου που φέτος δεν προλαβαίνει να μας δίνει τους καρπούς της. Και επειδή πόσα να φάμε, έκανα μαρμελάδα σύκο που την αγαπώ ιδιαίτερα. Η συνταγή απλή.Για ένα κιλό σύκα εγώ βάζω 400 με 500 γραμμάρια ζάχαρη, ανάλογα πόσο ώριμα είναι.Τα πλένω, κόβω το κοτσάνι και τα κόβω στα δύο ή τέσσερα, χωρίς να τα ξεφλουδίσω, η φλούδα τους είναι λεπτή και τρυφερή.Τα βάζω στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη από το βράδυ. Το πρωί αρχίζω το βράσιμο, αφαιρώ τον αφρό, σιγοβράζει μέχρι να αφήνει κρούστα στην ράχη της ξύλινης πάντα κουτάλας.