Ένας από τους πιο ωραίους τρόπους να μαγειρέψουμε τις σουπιές, είναι κρασάτες.Είναι από τα φαγάκια ή μεζεδάκια αν το θέλετε, που μας αρέσει να παραγγέλνουμε, όταν βρεθούμε σε ψαροταβέρνα. Σαν μεζές αλλά και σαν φαγητό είναι εξαιρετικά νόστιμες, γίνονται πολύ μαλακές.Βασικός παράγοντας της νοστιμιάς τους είναι το κρασί, για αυτό άλλωστε τις λέμε και κρασάτες.Αν προτιμήσουμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκες, πολτοποιημένες ντομάτες, μια κουταλιά πελτές είναι απαραίτητη. Δένει καλύτερα την σάλτσα, αλλά δίνει και χρώμα στο φαγητό.