Υλικά1 ποτήρι σπορέλαιο1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρόΓια το σιρόπι3 ποτήρια ζάχαρη3 ποτήρια νερό1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού1 ξύλο κανέλας ή 1 κ.γ. κοφτό κανέλα σε σκόνηξύσμα από 1 πορτοκάλι μεγάλοΒάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.Τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι στο λάδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα (προσοχή να μην καεί)Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.