Για το σιρόπι 900 ml νερό 1200 γρ. ζάχαρη 2 κ.σ. μέλι φλούδα από 1 λεμόνι 1 στικ κανέλαςΓια το κέικ 215 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 1 1/2 γρ. μαστίχα 8 αυγά μέτρια 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 250 γρ. βούτυρο λιωμένο 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 200 γρ. αλεύρι μαλακό 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ ξύσμα από 1/2 λεμόνιΓια το σερβίρισμα φιστίκι Αιγίνης τριμμένοΓια το σιρόπι Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες λεμονιού και το στικ κανέλας.