Υλικά1 κούπα βούτυρο8 αυγά1 βανίλιαξύσμα λεμονιού1και 1/2 κούπα ζάχαρη2 κούπες σιμιγδάλι2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο τουΣιρόπι5 κούπες ζάχαρη5 κούπες νερόΕκτέλεσηΧτυπώ το βούτυρο με την ζάχαρη μετά προσθέτω τους κρόκους και το ξύσμαΧτυπώ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.Προσθέτω σιμιγδάλι αλεύρι μαρέγκα εναλάξ μέχρι να τελειώσουν .Το βάζω σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμους.Βράζω το σιρόπι για 5-6 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει ,όταν κρυώσει λίγο το γλυκό το σιροπιάζουμε .Καλή επιτυχία!Συνταγή Effie Tsouras οι κουζινίστας ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ