ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΒΑΝΙ• 1 φλιτζάνι μαργαρίνη• ½ φλιτζάνι ζάχαρη• 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι ψιλό• 1 φλιτζάνι αλεύρι• 5 αυγά• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ• το ξύσμα ενός πορτοκαλιού• 3 κ.σούπας κονιάκΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ• 3 φλυτζάνια ζάχαρη• 4 φλυτζάνια νερό• 1 ξυλάκι κανέλα• χυμό από μισό λεμόνιΓΙΑ ΤΗ SAUCE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ• 30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 52% τουλάχιστον κακάο• 200 ml κρέμα γάλακτος• 1 φλυτζάνι κυδώνι γλυκό του κουταλιού• 100 γρ. αμύγδαλο φιλέΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣΕτοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.