ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΦΕΤΑΣ ΨΑΡΙΟΥΤο μενταγιον ειναι ενα κομματι ψαχνο κρεας ή φετα απο μεγαλο ψαρι, με παχος 2-3εκ, που του δινουμε ομοιομορφο στρογγυλο σχημα. Συνηθως το μαγειρευουμε στο τηγανι, με προσθηκη υγρου (καποιας σαλτσουλας), καθως απαιτουν γρηγορο και ομοιομορφο μαγειρεμα. Εδω θα δουμε πως φτιαχνουμε το μενταγιον απο φετα ψαριου και συγκεκριμενα απο σολωμο, αλλα μπορει να γινει και με αλλα ειδη μεγαλων ψαριων (ξιφιας, μαγιατικο).Θα χρειαστειτε ενα κοφτερο μαχαιρι, μια λαβιδα για να αφαιρεσετε τα κοκκαλα και σπαγγο κουζινας.