Υλικά συνταγής 12 μπισκότα σαβαγιάρ μεγάλα 80 ml σιρόπι σοκολάτας ή λικέρ αρεσκείας σας 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 160 γρ. μερέντα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου 75 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια χοντροκομμένα τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα [προαιρετικά] Εκτέλεση Παίρνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 20 Χ 20 εκ. και 5 εκ. βάθους και στρώνετε καλά μια μεμβράνη. Στρώνετε μια σειρά σαβαγιάρ, κόβοντας τις άκρες κάποιων εξ αυτών προκειμένου να χωρέσουν καλά και να σχηματίσουν μια βάση. Περιχύνετε από πάνω το μισό λικέρ. Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.