ΠΟΛΠΕΤΕΣ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣΣαρδελίτσα, ένα ψαράκι ταπεινό αλλά πλούσιο σε ωφέλιμα Ω3 λιπαρά, που στην Ελλάδα συνηθίζουμε να το μαγειρεύουμε ψητό ή τηγανητό. Στην Σικελία όμως τις αξιοποιούν και με άλλους τρόπους, έτσι, μετά από την συγκλονιστική μακαρονάδα με σαρδέλες και μάραθα (συνταγή εδώ) θα δοκιμάσουμε και τις πολπέτες, δηλαδή κεφτεδάκια με σαρδέλες. Οι πολπέτες με σαρδέλες είναι ένα φαγάκι της σιτσιλιάνικης cucina povera, που συνδυάζει λίγα υλικά και μεσογειακά αρώματα και γεύσεις. Τις συναντάμε κατά κύριο λόγο στην Κατάνια και στις περιοχές γύρω από την Αίτνα.