Ο χαλβάς είναι ένα κλασικό σπιτικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες και ιδιαίτερα αγαπητό την περίοδο της νηστείας.ΥΛΙΚΑ 1 κούπα ελαιόλαδο 1½ κούπα μέλι 2 κούπες σιμιγδάλι (χοντρό) 4 κούπες νερό 100 γρ. αμύγδαλα ή καρύδια κανέλλα τριμμένη ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνιΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το ξύσμα λεμονιού, κι όταν αρχίζει να ζεσταίνεται προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το σιρόπι κρατώντας το ζεστό στην άκρη. Ρίχνουμε το λάδι σε μια άλλη κατσαρόλα και το θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά.