10 περγαμόντα1 κιλό ζάχαρη1 ποτήρι νερό1 βανίλια [προαιρετικά]λίγες σταγόνες λεμόνι Υπάρχουν πολλοί τρόποι σχετικά με την κατασκευή του περγαμόντου πολλοί περίπλοκοι και άνευ ουσίας ,σας δίνω την πιό εύκολη και δοκιμασμένη ,μόλις το έφτιαξα !Ξύνουμε στον τρίφτη ελαφρώς το κάθε περγαμόντα απ΄'έξω.Με ένα μαχαιράκι τα κόβουμε πάνω και κάτω δείτε φωτογραφία ,και μετά το βάζουμε μέσα στην σάρκα του για να το χωρίσουμε σε φετούλες ,κάθε περγαμόντο θα το κανονίσουμε να βγάλει 3 κομμάτια .Στρίβουμε σε ρολάκι τις φλούδες των περγαμόντων και τις στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα .Τα τοποθετούμ