Υλικά 1 κιλό πατάτες 2 αυγά 400 γραμ. γραβιέρα τριμμένη (ή οποιοδήποτε άλλο αλμυρό τυρί) 2 κρεμμύδια τριμμένα 7 φιλαράκια μαϊντανό 2 κουτ. σούπας δυόσμο αλάτι πιπέρι αλεύρι όσο χρειαστεί (περίπου 1 κιλό) λάδι για το τηγάνισμαΒράζουμε τις πατάτες και τις διαλύουμε με ένα πιρούνι, όπως ακριβώς στον πουρέ. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τα αυγά, τη γραβιέρα, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, τόσο όσο να γίνει μία ζύμη που να πλάθεται. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία.