Jump to Navigation

Παραδοσιακές δίπλες

up
84 users have voted.
Υλικά:  Για 4-6 άτομα200 γραμμάρια φρέσκος χυμός πορτοκάλι1 πορτοκάλι(θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη200 γραμμάρια ελαιόλαδο2 αυγά200 γραμμάρια γάλα1 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδαλίγο επιπλέον ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις δίπλεςγια το σιρόπι και το γαρνίρισμα θα χρειαστούμε:500 γραμμάρια νερό500 γραμμάρια ζάχαρημέλιξύσμα πορτοκαλιού Σιροπιαστές τηγανιτές δίπλες με άρωμα πορτοκάλι για να συνοδέψτε το αγαπημένο σας ρόφημα Απαιτούμενος χρόνος:  25 λεπτά
Διάβασε τη συνταγή στο sidagi.gr

Σχετικές συνταγές

Βασιλόπιτα κρουασάν

(sidagi.gr)
up
3783 users have voted.
Υλικά:  Για 8-10 άτομα:   3 ½  κούπες αλεύρι2  κουταλιές μαγιά ξηρή1/3 της κούπας ζάχαρη1 κουταλάκι αλάτι1 κούπα γάλα χλιαρό2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο2 αυγά1/2 κούπα ζάχαρη1 κουταλιά κανέλα1/2 κούπα κερασάκια γλασέ κομμένα1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα1/3 κούπας βούτυρο μαλακό  Πρωτότυπη βασιλόπιτα για τις γιορτές και όχι μόνο!

Κρύο ορεκτικό με λούζα και γέμιση κρέμα τυριού

(sidagi.gr)
up
4565 users have voted.
Υλικά:  24 φέτες λούζας110 γραμμάρια φρέσκο γάλα300 γραμμάρια μανούρι2 κουταλιές της σούπας ρίγανη ή φύλλα θυμαριού ή φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμέναφρεσκοτριμμένο πιπέρι   Ένα ελληνικό αλλαντικό, εκλεκτής ποιότητας, από το φιλέτο του χοίρου εδώ με γέμιση από μανούρι... Βαθμός δυσκολίας:  1

Μπουτάκια κοτόπουλου με ρύζι

(sidagi.gr)
up
4019 users have voted.
Υλικά:  για το κοτόπουλο: 12 μπουτάκια κοτόπουλου1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο2 πορτοκάλια(θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό και το ξύσμα τους)2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 κουταλιά της σούπας βούτυροαλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πουρές με συκώτι και πράσο

(sidagi.gr)
up
3707 users have voted.
Υλικά:  1 κιλό πατάτες2 πράσα5 συκωτάκια κομμένα250 ml κρέμα γάλακτος30 γραμμάρια βούτυροΑλάτιΜαύρο πιπέρι Ιδιαίτερη γεύση για το γιορτινό τραπέζι! Απαιτούμενος χρόνος:  45 λεπτά Βαθμός δυσκολίας:  4 read more

Χριστόψωμο με σταφίδες

(sidagi.gr)
up
3560 users have voted.
Υλικά: 


Main menu 2

1 | by Dr. Radut