Jump to Navigation

Παπουτσάκια

up
53 users have voted.
ΎΡΙ Υλικά6 μελιτζάνες ομοιόμορφες φλάσκες500 γραμ.κιμά2 κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο τρίφτη5 κλωνιά μαιντανό3 ντομάτες ώριμες στο τρίφτη1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας ελαιόλαδοαλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη-λίγη κανελίτσα προεραιτικά1/2 ποτήρι νερού κρασί λευκόΚρέμα5 κουταλιές φυτίνη βούτυρο8 κουταλιές αλεύρι2 κρόκους αυγών1 λίτρο γάλα φρέσκο1 χούφτα τυρί τριμμένοαλάτι λίγοΕκτέλεσηΜελιτζάνεςΠλένουμε ,κόβουμε στην μέση τις μελιτζάνες αφού κόψουμε τα κοτσάνια ,τις σκάβουμε λίγο  στην μέση με την βοήθεια ενός μαχαιριού κι ένα μαζί κουταλάκι για να τις γεμίσουμε με το κ
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Σουτζουκάκια με κουσκούς σε ροζ σάλτσα ούζου

(tantekiki.blogspot.gr)
up
680 users have voted.
Οι χειμωνιάτικες Κυριακές θέλουν χειμωνιάτικα φαγητά. Φαγητά comfort που ζεσταίνουν την καρδιά και φέρνουν θύμησες από παλιότερα οικογενειακά τραπέζια. Τότε που τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα (σμυρναίικα ή όχι, με κύμινο ή χωρίς) ήταν από τα αγαπημένα μας φαγητά αν και... πάντα μαζί με τηγανιτές πατάτες που, η γιαγιά Βασιλική, αφού τις τηγάνιζε τις έριχνε μέσα στη σάλτσα και γινόταν μούρλια!

KEFTICAS DE POUERO ΣΕΦΑΡΑΔΙΤΙΚΟΙ ΠΡΑΣΟΚΕΦΤΕΔΕΣ // POLPETTE DI PORRO, RICETTA DALLA CUCINA EBRAICA SEFARDITA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
352 users have voted.
 KEFTICAS DE POUERO ΠΡΑΣΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΦΑΡΑΔΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΟι σεφαραδίτες εβραίοι, εκδιώχθηκαν την τελευταία δεκαετία του 15ο αι. από την Ιβηρική Χερσόνησο (Ισπανία και Πορτογαλία), όπου κατοικούσαν,  και διασκορπίστηκαν λίγο πολύ σε όλες τις μεσογειακές χώρες.

Κριθαρότο με σουτζουκάκια, μελιτζάνες και πιπεριές

(tantekiki.blogspot.gr)
up
177 users have voted.
Θέλεις να το πεις κριθαρότο με σουτζουκάκια, θέλεις να το πεις γκιουβέτσι με σουτζουκάκια και μελιτζάνες; Πες το όπως σου αρέσει... όπως θέλεις βρε αδερφέ! Αλλά όπως και να το πεις, η ουσία είναι ότι είναι ένα πιάτο που θα το κατατάξεις αμέσως στα αγαπημένα σου ή μάλλον στα πολυαγαπημένα σου. Αρκεί να σου αρέσει αυτός ο ...σχεδόν κάθε εποχής  συνδυασμός υλικών! Αλλά πάλι...

Χουνκιάρ Μπεγεντί με... κεφτεδάκια

(tantekiki.blogspot.gr)
up
136 users have voted.
Μελιτζάνες, πάντα αγαπημένες! Πίσω από το σημερινό πιάτο κρύβεται μια μεγάλη ιστορία και μπορεί να μην είναι ένα πιάτο ελληνικό αλλά είναι ένα πιάτο με αγαπημένα υλικά. Ωστόσο το κρέας, η αλήθεια είναι ότι παραβαίνοντας συχνά πυκνά την αυθεντική συνταγή που θέλει αρνάκι εγώ το κάνω με μοσχάρι, είναι ένα υλικό που μας... προβληματίζει λίγο.

Γεμιστά κρεμμύδια με κιμά και ρύζι

(sidagi.gr)
up
12382 users have voted.
Λαχταριστά γεμιστά κρεμμύδια για όλη την οικογένεια με απλά υλικά. Κρεμμύδια; ναι, κρεμμύδια! – είναι πολύ νόστιμο, πιστέψτε με! Μπορεί ωμά να μην είναι τόγευστικά αλλά ψημένα η γεύση τους μειώνεται πολύ, δίνοντάς τους μια ήπια, απαλή γλυκύτητα που είναι το τέλειο πιάτο με μία γευστική γέμιση. Πως να ετοιμάσετε τα κρεμμύδια σας για γέμισμα.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut