Έφαγα για πρώτη φορά, πριν από πολλά χρόνια μπακλαβά με καρύδι, με φουντούκι και μπόλικο σιρόπι, στη Θεσσαλονίκη, στην Καλαμαριά στο μοναδικό παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο του Ζατζή και ήταν απίστευτα τέλειο. Είναι γεγονός ότι δημιουργεί τα καλύτερα παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά.
Βρήκα μια συνταγή από έναν παλιό "Τηλεθεατή" που μοιάζει στα υλικά με εκείνη και μου έγινε πραγματικά ένας απολαυστικός μπακλαβάς.
Τα υλικά μας:
20 φύλλα μπακλαβά
250 γρ. φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας
3 κούπες καρυδόψιχα
3 κούπες ψίχα από φουντούκια
1 κούπα ψίχα από φιστίκια Αιγίνης
Για τα φύλλα:
2 κούπες ζάχαρη