Υλικά Για κάθε ένα κιλό καθαρισμένα σύκα θέλουμε1/2 κιλό ζάχαρη1 σφηνάκι κονιάκ αν είναι να καταναλωθεί από παιδάκια δεν το βάζουμε1 κουταλάκι του γλυκού κανέλαχυμό από ένα λεμόνι αν είναι ζουμερό αλλιώς 2 λεμόνια Εκτέλεσηπλένουμε και καθαρίζουμε τα σύκα μας πάνω κάτω στην συνέχεια τα κόβουμε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνοντας από πάνω την ζάχαρη και το κονιάκ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 6 με 8 ώρες να βγάλουν όλα τα υγρά τους!!!!όταν περάσει ο χρόνος αναμονής βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα βράζουμε περίπου μια ωρίτσα!!!!!!!!!!! Στην συνέχεια και αφ