Jump to Navigation

Λουκουμάδες

up
165 users have voted.
Λουκουμάδες !photo ερασι τέχνηςαντιγράφω, καταπώς τα λέει η "ρετσέτα" :Στην Κέρκυρα υπήρχε από παλιά το έθιμο να φτιάχνουν λουκουμάδες...Το έθιμο αυτό τηρούνταν από τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου μέχρι τις 11 του Δεκέμβρη, παραμονή της γιορτής του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου του νησιού.Όλες αυτές τις μέρες τα καντούνια πλημμύριζαν από το λαχταριστό άρωμα των φρέσκων λουκουμάδων !Προς τιμήν Του λοιπόν, οι νοικοκυρές έφτιαχναν λουκουμάδες στα φουρνέλα και στις γκαζιέρες και οι πλανόδιοι πωλητές, στις φογέρες και στις φουφούδες !Οι λουκουμάδες είναι ένα γλύκισμα του οποίου η ονομασία προέρχεται από
Διάβασε τη συνταγή στο amateurdecuisine.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Σούπερ σιμιγδαλένιος χαλβάς σε μία κατσαρόλα !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
0 users have voted.
  Κλασικό γλυκό ιδιαίτερα αγαπητό στην περίοδο της νηστείας !!Βάλτε χοντρό και ψιλό σιμιγδάλι για να βγει ζουμερός και να μην ανοίγει το σχήμα !!

Pancakes με βρώμη και μπανάνες

(ioccalice.blogspot.com)
up
41 users have voted.
 Υλικά2 μπανάνες ,2 αυγά  και 200 γραμμ Βρώμη αλεσμένηΧτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά και σε μικρό  αντικολλητικό τηχάνι και με μέτρια φωτιά βάζουμε μιά μικρή κουταλίτσα  ελαιόλαδο και μιά μικρή ποσότητα  από το μείγμα.

Ανακάλυψε την πιο εύκολη και γευστική συνταγή για γλυκιά γαλατόπιτα!!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
51 users have voted.
Πώς να Φτιάξεις την πιο Εύκολη και Πεντανόστιμη Γλυκιά Γαλατόπιτα !!! Ανακάλυψε την πιο εύκολη και γευστική συνταγή για γλυκιά γαλατόπιτα! Με 5 απλά υλικά και λίγα βήματα, θα φτιάξεις την τέλεια γαλατόπιτα που όλοι θα αγαπήσουν. Δες το βίντεο και μάθε τα μυστικά για την πιο αφράτη και νόστιμη γλυκιά γαλατόπιτα που έχεις φτιάξει ποτέ!ΥΛΙΚΑ1,5 λίτρο γάλα375 γρ. ζάχαρη3 αυγά1 κρόκος150 γρ.

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο είναι η πιο εύκολη και οικονομική που θα δοκιμάσετε!!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
71 users have voted.
Φτιάξε την πιο Εύκολη Γαλατόπιτα Χωρίς Φύλλο με Λιγότερο από 2,5€ ❤️Αυτή η συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο είναι η πιο εύκολη και οικονομική που θα δοκιμάσετε! Με λιγότερο από 2,5€, φτιάξτε μια υπέροχη γαλατόπιτα που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι. Ιδανική για όποιον θέλει μια γλυκιά απόλαυση χωρίς πολύ κόπο και υλικά!ΥΛΙΚΑ1 λίτρο γάλα1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας180 γρ. ζάχαρη70 γρ.

Πανεύκολα Κουρκουμπίνια !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
67 users have voted.
Πανεύκολα Κουρκουμπίνια .. Φανταστικά  . Καλύτερα και από αγοραστά !! ΥΛΙΚΑ1 πακέτο φύλλο κρούστας (Κανάκη για σιρόπιαστα) 100γρ βούτυρο λιωμένο (εγώ έβαλα Βιτάμ λιωμένο, που είχα με μια κουταλιά ηλιέλαιο στα φύλλα) ½ ποτήρι νερό για το κλείσιμο των φύλλων Για το σιρόπι: 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική200 γρ. νερό1 στικ κανέλαφλούδα, από 1 λεμόνι100 γρ.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut