Χωριάτικα λουκάνικα με πουρέ... ένα από τα πιάτα που πρωτοέφαγα στο πρώτο μου ταξίδι στη Γαλλία. Ένα πιάτο που, τότε, μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση για συγκεκριμένους λόγους. Πρώτα πρώτα γιατί ο πουρές είχε πατάτα και ξινόμηλο (purée aux deux pommes λεγόταν) και μια ιδέα σκόρδου, αν κι εγώ για μια ακόμα φορά αρνήθηκα να του προσθέσω το σκόρδο. Δεύτερον, γιατί ο πουρές δεν ήταν λείος αλλά είχε κομματάκια πατάτας. Τρίτον, γιατί ο συνδυασμός λουκάνικου με πουρέ ήταν ένα πιάτο που δεν συνηθιζόταν στο οικογενειακό μας τραπέζι και με ...ξένιζε...