ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣΥΛΙΚΑ:1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις500γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος130γρ. άχνη ζάχαρη1 βανίλια1/2 σφηνάκι κονιάκ1/3 κ.γ. μπέικιν πάουντεραμύγδαλα καβουρδισμέναλίγο ανθόνερο (προαιρετικά)άχνη για το πασπάλισμαΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη στο μίξερ, για περίπου 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε, ώσπου να έχουμε μία μαλακή ζύμη.