500 γραμ.κιμάς φρέσκος μοσχαρίσιος
1/2 και παραπάνω φραντζόλα ψωμί βρεγμένο και στιμμένο πολύ καλά [και με την κόρα ]
1 αβγό
2 κουταλ.σούπας δυόσμο (μπορείτε αντί δυόσμο μαιντανό)
3 κουτ.σούπας ξύδι κλασικό,(το μηλόξυδο έχει πιο απαλή γεύση)
2 κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη στο χοντρό μέρος [η γιαγιά τα έκοβε με το μαχαίρι το ίδιο κι εγώ]
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο (αν δεν σας αρέσει μην το βάζετε)
2 κουτ,σούπας ελαιόλαδο για μέσα στο μίγμα
ελαιόλαδο για το τηγάνι
αλεύρι
αλατοπίπερο