Jump to Navigation

Καρυδάκι γλυκό κουταλιού !!!

up
173 users have voted.
Για 50 κομμάτια θα χρειαστούμεΥλικάΑσβεστόνερο2 κιλά ζάχαρη4 ποτήρια νερό15 γαρίφαλα2 ξυλάκια κανέλαςΧυμό από μισό λεμόνιΚαταρχήν πρέπει να μαζέψουμε τα καριδάκια μας όταν είναι τρυφερά χωρίς να σκληραίνουν κ αρχίζουν να κάνουν τσόφλι γύρω στις 15 Μαΐου μαζεύω εγώ περίπουΤα πλένω πολύ καλά τρυπάω διαμπερώς από τη μια μύτη ως την άλλη με βελόνα πλεξίματος κ βάζω σε Ασβεστόνερο για 3-4 ώρες έπειτα ξεπλένω πολύ καλά 6-7 νεράΒάζω σε λεκάνη με νερό στον ήλιο για 20 μέρες αλλάζοντας το νερό τακτικά 3 φορές την μέραΜετά από είκοσι μέρες βράζω για 5 λεπτά για τρεις φορές βάζοντας κάθε φορά σε κρύο νερ
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Πελτές κυδωνιού !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
45 users have voted.
Ενα γευστικοτατο, απολαυστικό και ελαφρυ γλυκο κουταλιού ειναι ο πελτες κυδωνιου! ❤️Διαφανος, με κατακόκκινο ρουμπινι χρώμα, με το ελαφρύ αρωμα του κυδωνιου και της αρμπαρόριζας είναι ότι πρεπει για ενα ασυνήθιστο εύγευστο κέρασμα!ΠΕΛΤΕΣ ΚΥΔΩΝΙΟΥ!Πλενουμε καλα και καθαριζουμε 4 μεγαλα κυδωνια.

Διπλοβρασμένο γλυκό κουταλιού κεράσι, χωρίς ασβέστη

(tantekiki.blogspot.gr)
up
270 users have voted.
"Le temps des cerises" ή αλλιώς "η εποχή των κερασιών", ένα τραγούδι με στίχους που γράφτηκαν το 1866, ένα σύγχρονο βιβλίο του Νικολά Μπαρό που αγαπήθηκε αλλά και μερικά γαλλικά και βελγικά εστιατόρια τίμησαν αυτό το αγαπημένο φρούτο που όλες μα όλες οι γιαγιάδες στη χώρα μας τιμούσαν κάνοντάς το γλυκό του κουταλιού και όχι μόνον.To κεράσι δεν ήταν από τα αγαπημένα μου γλυκά κουταλιού, αν και, θυμ

Βερίκοκο γλυκό κουταλιού !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
237 users have voted.
  Γλυκό κουταλιού ΒΕΡΊΚΟΚΟ..

Γλυκό κουταλιού Κολοκύθι!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
463 users have voted.
Γλυκό κουταλιού Κολοκύθι!!Εάν και κουράστηκα 3 μέρες να το τελειώσω το αποτέλεσμα με δικαίωσε!!!!!      Συνταγή για 50 κομμάτια: Κόβουμε το κολοκύθι κομμάτια!Τα τρυπάμε όλα με πηρούνι από όλες τις μεριές τους!Βάζουμε σε μια λεκάνη νερό και διαλύουμε μέσα 200 γρ ασβέστη! Βάζουμε τα κομμάτια μέσα και τα αφήνουμε 4 ώρες ανακατεύοντας τα ανά διαστήματα!Στην συνέχεια τα ξεπλένουμε και γεμίζουμε σε μια

Φιρίκι γλυκό κουταλιού !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
473 users have voted.
·Έτοιμο και γλυκό το φιρίκι!Νομίζω από τα πιο ωραία κουταλιού του χειμώνα!!ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΣΗΈπλυνα Καθάρισα τα φυρικια έβγαλα με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια και τα άφησα 2 ώρες μέσα σε λεκάνη με νερό και 1 φακελάκι ξυνο!1 κιλό ζάχαρη 2 ποτήρια νερό και 1κιλο  και κάτι φυρικι γύρω στα 20 κομμάτια. Έβρασα το νερό και τη ζάχαρη έριξα στο σιρόπι τα φιρίκια έβρασα 20 λεπτά .Τα άφησα όλη νύχτα και το π


Main menu 2

1 | by Dr. Radut