Η συνταγή κανελόνια με κιμά είναι γνωστή και παραδοσιακή. Η διαφορά στη δική μου συνταγή είναι ότι επάνω στα κανελόνια προσθέτω σάλτσα ντομάτας και πάνω από τη σάλτσα μπεσαμέλ. Το πάντρεμα της ντομάτας με τη μπεσαμέλ δίνει μια μοναδική γευστική απόλαυση.
Τα υλικά μας:
1 κουτί κανελόνια (250 γρ.)
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κουτί (κονσέρβα) ψιλοκομμένη ντομάτα ή 500 γρ. φρέσκες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι καφέ λάδι
3/4 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό
1 κούπα κίτρινα τυριά τριμμένα (προαιρετικό)
1 ξυλάκι κανέλα