Υλικά1 κονσέρβα καλαμαράκια (χρησιμοποιώ ή FLOKOS ή PORTOLA), είναι η ιδανική ποσότητα για τρεις ή και τέσσερις μερίδες, συντηρημένα μέσα σε νερό. Μπορείτε να τα έχετε πάντα στο ντουλάπι σας. Είναι μικρά, τρυφερά και ιδανικά για πολλές συνταγές.1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο1/2 φλ. κρασί κόκκινο ξηρό1/2 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ2 φλ. νερό2 φύλλα δάφνηςελαιόλαδοαλάτι - πιπέριΕκτέλεση Βάζουμε τα καλαμαράκια μέσα σε ένα τρυπητό και τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Με το χέρι μας σπάμε τα καλαμαράκια στη μέση και αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη που έχουν μέσα σαν σπονδυλική στήλη.