Το σημερινό μας κέικ είναι πλούσιο και με ωραία υλικά. Το σιρόπι από γλυκό του κουταλιού, του δίνει το μεγαλύτερο μέρος της γλυκαντικής ουσίας που χρειάζεται. Είναι ένας ωραίος τρόπος να αξιοποιήσουμε το σιρόπι από τα ανοιχτόχρωμα κατά προτίμηση γλυκά του κουταλιού, που τις περισσότερες φορές ξεμένει στο βάζο. Μια άλλη ιδιαιτερότητα αυτού του κέικ, είναι ότι έχω αντικαταστήσει ένα μέρος του αλεύρου με νισεστέ (άμυλο καλαμποκιού). Έχω πειραματιστεί με αυτό και έχω διαπιστώσει ότι δίνει στιλπνή υφή στο κέικ. Γιαουρτάκι μου αρέσει να προσθέτω που και που στα κέικς μου.