
Έχουμε κάνει τόσα και τόσα κέικ! Με πολλά και διάφορα υλικά, σιγά μη μας ξέφευγε και το αχλάδι:)
Αυτό το κέικ λοιπόν είναι πολύ πολύ ζουμερό και νόστιμο ενώ όπως πέφτει το ελαφρύ γλάσσο από πάνω απορροφά αρκετό και το κάνει ακόμα νοστιμότερο.
χρειαζόμαστε
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι baking powder
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρική
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
2 κουταλάκια άρωμα βανίλιας
1 κουταλάκι άρωμα αμυγδάλου
1 φλιτζάνι ξινόγαλο ή κεφίρ
3 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
για το γλάσσο
60 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα