Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΡΕΓΓΑ Η μαρεγγα, αν και ηταν γνωστη στην Γαλλια ηδη απο τον 18ο αιωνα, παρ'ολα αυτα προερχεται απο την Ελβετια; ηταν εφευρεση ενος ζαχαροπλαστη απο το Meiringen, απ'οπου πηρε και το ονομα της. Η ιταλικη μαρεγγα, ολως παραδοξως, ειναι πιο διαδεδομενη στην Γαλλια, παρα στην Ιταλια. Η ιταλικη μαρεγγα παρασκευαζεται εν θερμω, οπως και η ελβετικη. Εδω η ζαχαρη βραζεται με λιγο νερο, και οταν το σιροπι αρχιζει να καραμελλωνει, προστιθεται καυτο στα ηδη χτυπημενα ασπραδια.