Για τη βάση 50 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη) 250 γρ. δημητριακά ρυζιού (τα βρίσκουμε στο ράφι με τα δημητριακά για πρωινό σε όλα τα σούπερ μάρκετ) 50 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνηΓια την διπλή κρέμα σοκολάτας 300 γρ. τυρί μασκαρπόνε (κρεμώδες τυρί που θα βρούμε σε κεσεδάκια, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ) ή τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια 150 γρ. ζάχαρη 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 2 κουτ. σούπας ζεστό γάλα 140 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια 140 γρ.