Jump to Navigation

Γλυκό πορτοκάλι !!!

up
57 users have voted.
 Από τα πιο αρωματικά αγαπημένα γλυκά κουταλιού !!Υλικά2 κιλά πορτοκάλια2 κιλά ζάχαρη1 λεμόνι1/4 κουταλιού γλυκόζηΤι κάνουμε Παίρνουμε τα πορτοκάλια τα πλένουμε τα ξύνουμε από την έξω πλευρά και τα βράζουμε τρία νερά πετώντας κάθε φορά το νερό.Τα κόβουμε και με ένα ψαλίδι κόβουμε τις ίνες που έχουν .Τα βάζουμε στην κατσαρόλα μία στρώση πορτοκάλι μία στρώση ζάχαρη και τα αφήνουμε δύο με τρεις ώρες μέχρι να βγάλουν το ζουμί τους .Τα βράζουμε και μόλις κοντεύουν να γίνουν ρίχνουμε το λεμόνι και την γλυκόζη και το βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι !!Καλή επιτυχία !!!  Συνταγή από Euaggelia Peitsid
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Γλυκό του Κουταλιού Μήλο - Φιρίκι!!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
7 users have voted.
Γλυκό του Κουταλιού Μήλο-Φιρίκι!! Απλά του Ονείρου με Απίστευτη Χειμωνιάτικη Γεύση!

Γλυκό πορτοκάλι!!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
8 users have voted.
 Γλυκό φλούδα πορτοκαλιού!!! Υλικά✔️6 ή 7 πορτοκάλια με χοντρή φλούδα μετράμε 1000 γραμμάρια φλούδα✔️900 γρ ζάχαρη✔️ 2 ½ ποτήρια νερό✔️Χυμός από 1 λεμόνιΕκτέλεση1️⃣ Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια σε τρεχούμενο νερό και στεγνώνουμε με πετσέτα.Με ένα τρίφτη ξύνουμε τη φλούδα και την κρατάμε σε ένα μπολ.2️⃣ Ανάλογα με το μέγεθος του πορτοκαλιού κόβουμε στα 4 ή στα .

Γλυκό κυδώνι!!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
22 users have voted.
Γλυκό κυδώνι!!!!! Αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Φτιάξτε το με όλα τα μυστικά του!!!!Υλικά8 μεγάλα κυδώνια (1200 γρ καθαρισμένο έτοιμα )1 κιλό ζάχαρη3 ποτήρια νερό4 κλωναρακια αρμπαρόριζα1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμέναΧυμό μισού λεμονιού .ΕκτέλεσηΠλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια από φλούδες και κουκούτσια. Τα κόβουμε σε φετακια όπως τις πατάτες για τηγάνι.

Πελτές κυδωνιού !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
66 users have voted.
Ενα γευστικοτατο, απολαυστικό και ελαφρυ γλυκο κουταλιού ειναι ο πελτες κυδωνιου! ❤️Διαφανος, με κατακόκκινο ρουμπινι χρώμα, με το ελαφρύ αρωμα του κυδωνιου και της αρμπαρόριζας είναι ότι πρεπει για ενα ασυνήθιστο εύγευστο κέρασμα!ΠΕΛΤΕΣ ΚΥΔΩΝΙΟΥ!Πλενουμε καλα και καθαριζουμε 4 μεγαλα κυδωνια.

Διπλοβρασμένο γλυκό κουταλιού κεράσι, χωρίς ασβέστη

(tantekiki.blogspot.gr)
up
307 users have voted.
"Le temps des cerises" ή αλλιώς "η εποχή των κερασιών", ένα τραγούδι με στίχους που γράφτηκαν το 1866, ένα σύγχρονο βιβλίο του Νικολά Μπαρό που αγαπήθηκε αλλά και μερικά γαλλικά και βελγικά εστιατόρια τίμησαν αυτό το αγαπημένο φρούτο που όλες μα όλες οι γιαγιάδες στη χώρα μας τιμούσαν κάνοντάς το γλυκό του κουταλιού και όχι μόνον.To κεράσι δεν ήταν από τα αγαπημένα μου γλυκά κουταλιού, αν και, θυμ


Main menu 2

1 | by Dr. Radut