For English, scroll down Δεν είναι πολλά τα γλυκά κουταλιού που τρώω, το γλυκό κυδώνι όμως είναι μια απο τις εξαιρέσεις. Μου δώσανε φίλοι αρκετά κυδώνια, οπότε πήρα από το πατρικό τον ειδικό τρίφτη (και σιγά μη τον γυρίσω πίσω δηλαδή), το βιβλίο μαγειρικής της μαμάς μου και αποφάσισα να κάνω το γλυκό.Δοκίμασα τη συνταγή δυο φορές γιατί την πρώτη η ποσότητα του νερού στη συνταγή ήταν λίγη. Με βάση λοιπόν τη συνταγή από το βιβλίο "Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική" της Σοφίας Σκούρα και αλλαγή στην ποσότητα του νερού, έκανα ένα νοστιμότατο γλυκό που είναι σίγουρο ότι δε θα ζήσει και πολύ στο σπίτι