ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:44 βερίκοκα άγουρα,2 κιλά ζάχαρη,400 ml νερό,4 βανίλιες,1 κούπα άσβεστη διαλυμένη σε 4 λίτρα νερό,1 λεμόνι φυσικό το χυμό του.Πλένουμε και καθαρίζουμε από την φλούδα και τα κουκούτσια τα βερίκοκα.Τα τρυπάμε παντού με πιρούνι και τα τοποθετούμε στον άσβεστη.Τα αφήνουμε 4 ώρες.Στην συνέχεια τα πλένουμε 12 νερά και τα τοποθετούμε στο στραγγιστήρι.Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσει 10 λεπτά και τα ρίχνουμε μέσα τα βράζουμε 10 λεπτά.Τα αφήνουμε ένα 24ωρο.Στην συνέχεια τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα προσεχτικά σε στραγγιστήρι,δίνουμε το σιρόπι τα τοποθετούμε μέσα τα β