Εναλλακτική του τσουρεκιού, η βασιλόπιτα Σμύρνης είναι πολύ διαδεδομένη κι αγαπητή. Είναι ουσιαστικά ένα κέικ με άρωμα πορτοκαλιού. Αυτή είναι μια κάπως πιο πλούσια και λουσάτη εκδοχή της, όπου πρόσθεσα αμυγδαλόψιχα, σταφίδες και κόντιτα πορτοκαλιού.Υλικά:500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φαρίνα)250γρ βούτυρο ή Βιτάμ4 αυγά2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρηξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι1/3 φλιτζ. γάλα3 κ.σ. κονιάκ1 κ.γλ.