Jump to Navigation

ΠΑΤ ΜΠΡΙΖΈ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ ( ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ ΑΛΜΥΡΗ) // PASTA BRISE AL OLIO DI OLIVA E VINO

up
475 users have voted.
ΠΑΤ ΜΠΡΙΖΈ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ (ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ ΑΛΜΥΡΗ)Για την πατ μπριζέ (pâte brisée) έχουμε μιλήσει αναλυτικά εδώ.Σήμερα θα δούμε μία παραλλαγή με ελαιόλαδο και κρασί, πιό ελαφριά από την κλασσική με το βούτυρο και για κάποιους πιό υγιεινή. Συνταγούλα πανεύκολη, με λίγα υλικά είναι κατάλληλη γιά βάση σε αλμυρές τάρτες, μικρές και μεγάλες, αλλά και γιά να φτιάξετε ταράλι, ιταλικά μπισκοτάκια, παρόμοια με τα δικά μας μπατόν σαλέ. Δόση : γιά ταψί διαμέτρου 26-28  εκ.Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκοληΥλικά : 300 gr αλεύρι γοχ.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ (LEMON PIE) // CROSTATA CON CURD DI LIMONE E MERINGA (LEMON PIE)

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
414 users have voted.
 ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ (LEMON PIE)Όταν λέμε λέμον πάι (lemon pie), συνήθως εννοούμε μία τάρτα με τραγανό μπισκότο, γέμιση αρωματικής, βουτυράτης κρέμας λεμονιού (lemon curd) και επικάλυψη από ένα σύννεφο αφράτης μαρέγκας, συνήθως καψαλισμένης στις κορυφές της. Αυτή είναι η αμερικάνικη εκδοχή της τάρτας λεμονιού, πιο πλούσια σε αρώματα και υφές, και σίγουρα πιο εντυπωσιακή οπτικά!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ // TORTA DI RICOTTA E VISCIOLE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
2055 users have voted.
 ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ Ένα υπέροχο γλυκό από την παραδοσιακή κουζίνα του εβραϊκού γκέτο της Ρώμης, ενός από τα πιο παλιά και πολυπληθή γκέτο της Ιταλίας (για την ιστορία, δημιουργήθηκε το 1555, μετά απο διαταγή του πάπα Παύλου του 4ου, 40 χρόνια μετά απο το γκέτο της Βενετίας, που ήταν το πρώτο και έδωσε και το όνομα στην δημιουργία αυτής της ιδιότυπης δομής απομόνωσης μίας συγκεκριμένης εθν

Η ΠΙΟ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ // TORTA AL LIMONE A TRE IMPASTI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
491 users have voted.
 Η ΠΙΟ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ Μια πραγματικά υπέροχη τάρτα που η επιφάνεια της θυμίζει κομμένη φέτα λεμονιού! Αποτελείται απο τρείς διαφορετικές παρασκευές με διαφορετικές υφές και κοινό παρονομαστή το δροσερό άρωμα του λεμονιού : μαλακό  μπισκότο που λιώνει στο στόμα, το οποίο αγκαλιάζει μία λαχταριστή κρέμα ζαχαροπλαστικής με άρωμα λεμόνι και έχει επικάλυψη αφράτο κέικ λεμονιού!

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ! // CROSTATA MORBIDA AL CIOCCOLATO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
462 users have voted.
 ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ! Είμαστε οικογενειακώς φαν της σοκολάτας, οπότε μια τάρτα με μαλακό, σοκολατένιο μπισκότο και γέμιση κρέμα με κουβερτούρα γάλακτος, δεν θα μας άφηνε σίγουρα ασυγκίνητους! Συνταγούλα εύκολη, που αν φτιάξετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στον μικροκυματικό, ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και χωρίς κόπο.

ΠΕΚΑΝ ΠΑΪ // PECAN PIE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
620 users have voted.
PECAN PIEΗ περίφημη πεκάν πάι (pecan pie),  αποτελούν μαζί με την pumpkin pie τα δύο κλασσικά επιδόρπια του πλούσιου τραπεζιού της ημέρας των Ευχαριστιών. Ρουστίκ συνταγούλα, βγαλμένη από τις μοσχομυριστές κουζίνες των αμερικανίδων νοικοκυρών, που συναγωνίζεται σε νοστιμιά και χάρη και την φημισμένη μηλόπιτα apple pie.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut