Για το παντεσπάνι...250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου3/4 της κούπας κακάο άγλυκο2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ1 κ.γ. αλάτι1 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική2 κ.γ. εσάνς βανίλιας3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου1 1/2 κούπα γάλα πλήρεςΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Βουτυρώνουμε- αλευρώνουμε (ή πασπαλίζουμε με κακάο) 3 ταψάκια 26 εκατοστών στρογγυλάΣε ένα μπολ Αναμειγνύουμε το αλεύρι,το μπέικιν, το κακάο και το αλάτι.