Υλικά:
Για 4-6 άτομαΓια το πέστο50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη3 κουταλιές της σούπας εστραγκόν φρέσκο ψιλοκομμένο ή ½ κουταλιά της σούπας εστραγκόν αποξηραμένο3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι½ ματσάκι μαϊντανό½ φλιτζάνι ελαιόλαδοαλάτιπιπέριΓια τη σαλάτα400 γραμμάρια ρύζι σπυρωτό20 γαρίδες ( χωρίς το κέλυφος)1 ματσάκι σπαράγγια4 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα250 γραμμάρια σπανάκι και ρόκα ανάμεικτα1 λεμόνι ( θα χρειαστούμε το χυμό και το ξύσμα του)½ πορτοκάλι ( θα χρειαστούμε το χυμό και το ξύσμα του)3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδοαλάτιπιπέρι