ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΕ ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣ ΠΙΚΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΑυτός ο διαφορετικός μπαμπάς είναι ακριβώς τόσο λαχταριστός όσο αφήνει να φανταστείτε η περιγραφή του!
ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙΕκμέκ κανταϊφι, αγαπημένο μαμαδίστικο γλυκάκι, με καταγωγή από την πολίτικη κουζίνα.Στην Τουρκία, το εκμέκ το φτιάχνουν συνήθως με μία έτοιμη βάση ζύμης με μαγιά, την οποία μουλιάζουν καλά μέσα σε σιρόπι καραμέλας και μετα την γαρνίρουν με καϊμάκι και ίσως λίγη σαντιγί ή παγωτό.
ΣΕΚΈΡΠΑΡΕ Στις μεγάλες γιορτές του χειμώνα τα σιροπιαστά γλυκά έχουν πάντα την τιμητική τους! Τα σεκέρπαρε βέβαια, είναι ένα γλυκό όλων των εποχών, ελαφρύ, νόστιμο και πολύ εύκολο να το ετοιμάσουμε στο σπίτι! Η ονομασία Şekerpare, στην παλαιά τουρκική διάλεκτο σημαίνει "μικρό κομματάκι ζάχαρης".
ΑΦΡΑΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΑφράτο σιροπιαστό γλυκάκι με γεύση ινδοκάρυδο ή πως μια συνταγή για "ρεβανί", που η γεύση του δεν θύμιζε ρεβανί, τροποποιήθηκε και προέκυψε ένα αξιόλογο γλυκάκι!Την συνταγή αυτή την δοκίμασα κάποια στιγμή σε φιλικό σπίτι.
ΣΑΜΑΛΙκαι ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙμε τους QUANTI MODI DI FARE E RIFAREΗ αρχιμαγείρισα της ομάδας των ιταλόφωνων food bloggers Quanti Modi di Fare e Rifare, στην οποία συμμετέχω κι εγώ τα τελευταία 3 χρόνια, είχε την ιδέα να μας προτείνει να παρουσιάσουμε μερικά πιάτα τα οποία δεν θα θέλαμε να λείπουν από το χριστουγεννιάτικο μας τραπέζι.
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΓΛΑΣΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΠριν λίγες ημέρες μία πελάτισσα μου έφερε δώρο μία σακκούλα φετεινά καρυδάκια, οπότε ήταν μία καλή ευκαιρία να φτιάξω καρυδόπιτα, που αρέσει στον Δ. Επειδή δε όλο μου παραπονιόταν ότι έχω καιρό να φτιάξω κάτι πολύ σοκολατένιο, της πρόσθεσα και μία λαχταριστή επικάλυψη σοκολάτας!