Υλικά:
Για 2-4 άτομαΓια τη σως teriyaki1 φλιτζάνι τσαγιού ποτό σάκε (γιαπονέζικο ποτό που γίνεται από το ρύζι)1 φλιτζάνι τσαγιού σόγια σως1/2 φλιτζάνι τσαγιού mirin (γλυκό γιαπωνέζικο κρασί)3 κουταλιές σούπας τριμμένο τζίντζερ (φρέσκο ή σκόνη1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρηΓια τον σολομό1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο ή σπορέλαιο4 φιλέτα φρέσκα σολομούΡύζι με μπρόκολο για γαρνιτούραΣως teriyakiΓια τη γαρνιτούρα με το ρύζι1 κούπα ρύζι σπυρωτό300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσεςΑλάτιΠιπέρι