ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ ΑΛΛΑ ΛΙΓΚΟΥΡΕΤο μινεστρόνε ειναι μια σουπα που προερχεται απο την φτωχικη ιταλικη κουζινα (cucina povera). Τα βασικα του συστατικα ειναι τα πολλα και διαφορα λαχανικα, ο ζωμος (κρεατος ή λαχανικων) και η παστα (μακαρονακι) ή πιο σπανια το ρυζι. Οπως καταλαβαινετε, οι νοικοκυρες, ιδιως στα χωρια, την παρασκευαζαν με οτι ειχαν διαθεσιμο απο λαχανικα, που δεν ηταν αναγκη να ειναι και πολυ φρεσκα αφου ετσι κι αλλιως θα εβραζαν, αλλα και με οτι ειχε περισεψει απο οσπρια και ζυμαρικα. Ολα αυτα μαζι εμπαιναν στην κατσαρολα και τα αφηναν να σιγοβρασουν, μεχρι να χυλωσουν.