GALETTE DE ROIS : Η ΓΑΛΛΙΚΗ "ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ"!Η γκαλέτ (galette) της γαλλικής κουζίνας, είναι γενικά ένα γλυκό στρογγυλό και επίπεδο. Μπορεί δηλαδή να είναι ένα είδος τάρτας ή κρέπα διπλωμένη ή ακόμη μία πίτα φτιαγμένη με φύλλο σφολιάτας. Η πιό χαρακτηριστική γκαλέτ με φύλλο είναι η galette de rois, δηλαδή η γκαλέτ των βασιλιάδων (Μάγων)!Η γκαλέτ ντε ρουά, σύμφωνα με την γαλλική παράδοση, ετοιμάζεται γιά την ημέρα των Θεοφανείων (6 Ιανουαρίου), μοιάζει δε αρκετά με την δικιά μας βασιλόπιτα, καθώς κρύβουν μέσα της ένα αντικείμενο και αυτός που θα το βρεί, γίνεται ο βασιλιάς της ημέρας.