ΥΛΙΚΑ 500 με 600 γρ. φυστίκια φρέσκα 2 κιλά ζάχαρη 4 φλ. νερό Χυμό απο 4 λεμόνια Άρωμα βανίλιας (προαιρετικά) ΕΚΤΕΛΕΣΗΔιαλέγουμε τα φιστίκια ένα ένα (πριν σκληρύνει το τσόφλι τους αλλιώς τα ξεφλουδίσουμε μετά την πρώτη βράση), τα τρυπάμε 2-3 φορές με μια χοντρή βελόνα και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό τόσο ώστε να μην λιώσουν. τα ξενερώνουμε μια φορά σε κρύο νερό, ρίχνουμε τον χυμό των 2 λεμονιών μέσα.