Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σιρoπιαστό γλύκισμα. Μπασμπούσα, το Αιγυπτιακό σάμαλι με γάλα που το κάνει εξαιρετικά αφράτο και λίγο φρέσκο βούτυρο για έξτρα άρωμα! Υλικά συνταγής 350 γρ. σιμιγδάλι χοντρό 350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 500 γρ. ζάχαρη 200 γρ. φρέσκο γάλα 2 κ.σ. βούτυρο πρόβειο από βάζο (γεμάτες κουταλιές) λιωμένο + επιπλέον βούτυρο για άλειμμα ταψιού 12 ολόκληρα αμύγδαλα ασπρισμένα για την επιφάνεια Για το σιρόπι: 600 γρ. ζάχαρη 400 γρ. νερό 1 κ.σ.