Jump to Navigation

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ♦♦ HUMMUS DI FAGIOLI DALL'OCCHIO NERO

up
344 users have voted.
ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑΤο χούμους (hummus) είναι ένας πουρές  της παραδοσιακής ανατολίτικης κουζίνας (ευρύτερη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική), που τον φτιάχνουν κατά κύριο λόγο με ρεβύθια, αλλά και άλλα όσπρια. Η ίδια η λέξη hummus στα αραβικά σημαίνει ρεβύθια.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΚΑΡΠΑΤΣΟ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥ // CARPACCIO DI POLPO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
450 users have voted.
 ΚΑΡΠΑΤΣΟ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥΑν και έχω ένσταση για τον τίτλο αυτης της συνταγής, παρ' όλα αυτά θα χρησιμοποιήσω κι εγώ τον αδόκιμο όρο καρπάτσο (carpaccio) γιατί με αυτή την ονομασία έχει γίνει γνωστή! Καρπάτσο χταποδιού λοιπόν ή αλλιώς ένας ωραίος τρόπος για να σερβίρετε ένα απλό, βραστό χταπόδι και να κάνει αίσθηση με την παρουσία του σε ένα τραπέζι!  Στην συνταγή σας παραθέτω τα υλικά που χρησιμοποιούν

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ // PIZZETTE DI MELANZANE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1289 users have voted.
ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣΠιτσάκια με μελιτζάνες! Ένα πεντανόστιμο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό καλοκαιρινό ορεκτικό, που θα το λατρέψετε! Η ιδέα είναι βέβαια από την ιταλική κουζίνα και η συνταγή κυκλοφορεί ευρέως στον ίντερνετ, σε διάφορες παραλλαγές.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ // POLPETTE DI CARNE MACINATA E SALCICCIA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1308 users have voted.
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΖουμερά, υπέροχα κεφτεδάκια με άρωμα και γεύση από χωριάτικο λουκάνικο!Μπορείτε να τα ετοιμάσετε και για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης!Δόση : περίπου 20 κεφτεδάκιαΒαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκοληΥλικά : 500 gr κιμάς μοσχαρίσιος,                1 λουκάνικο χωριάτικο φρέσκο (περίπου 300 gr),                1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι,                3 φέτες μπαγιάτικο

Η ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ PELLEGRINO ARTUSI // INSALATA DI PATATE DI PELLEGRINO ARTUSI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
3735 users have voted.
Η ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ PELLEGRINO ARTUSIΟ Pellegrino Artusi (1820-1911), τον οποίο έχω αναφέρει αρκετές φορές σε αναρτήσεις μου, έμεινε στην ιστορία της ιταλικής γαστρονομίας, ως ο συγγραφέας του πιό γνωστού και πλήρους εγχειριδίου της ιταλικής κουζίνας. Σπούδασε φαρμακοποιός, σνεχίζοντας την οικγενειακή παράδοση, αλλά αγάπησε και την κλασσική ιταλική λογοτεχνία.

ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ // INSALATA RUSSA AL TONNO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
2025 users have voted.
ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟΟταν είχα επιχειρήσει να φτιάξω γιά πρώτη φορά ρώσικη σαλάτα, είχα ψάξει σε ιταλικά σάϊτ και είχα δεί ότι οι ιταλοί προσθέτουν και διάφορα άλλα υλικά, που εμείς δεν τα συνηθίζουμε, όπως κοτόπουλο βρασμένο και τόνο. Ειδικά την ρωσική με τόνο, είχα σημειώσει να την φτιάξω, και να που επανέρχομαι.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut