ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ 5 αυγα σε θερμοκρασία δωματίου [ χωριστά οι κρόκοι απο τα ασπράδια]150 γρ. ζάχαρη280γρ. φαρινάπ 1 βανίλιαξύσμα απο λεμόνι αν θέλουμεΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΧτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.Τους κρόκους τους χτυπάμε μόνους τους μεχρι να ασπρίσουν και στη συνέχεια τους προσθέτουμε στη μαρέγκα μαζί με το αλεύρι και τη βανίλια, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 35χ40 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ300γρ. ζαχαρη 2 αυγά6 κροκοι 2 κ.γ.βανιλια υγρη2 κ.σ.