ΥΛΙΚΑ : 1 κιλό πορτοκάλι (την φλούδα)1 λίτρο νερό 1 κιλό ζάχαρη1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνιοδοντογλυφίδες ή νήμα με μία σακοράφα Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ :Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, τα οποία πρέπει να είναι χοντρόφλουδα και με τρίφτη ξύνουμε ελαφρά την έξω πλευρά τους. Χαράζουμε σε μακρόστενες φετούλες, τις κάνουμε ρολά και είτε της καρφώνουμε με μία οδοντογλυφίδα είτε τις περνάμε με νήμα για να παραμείνουν ρολάκια. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρουν βράση (μετράμε μόνο πέντε λεπτά), χύνουμε το νερό, αυτό το επαναλαμβάνο