Και έφτασε η ώρα!!!! Φιρίκι το αγαπημένο!Υλικά30 μηλαράκια, ενάμισι κιλό ζάχαρη, δυόμισι ποτήρια νερό, κανέλλα ή ότι άλλο αρωμα θέλετε, χυμό λεμόνι.ΕκτέλεσηΚαθαρίζουμε τα μήλα. Βάζουμε την ζαχαρη και το νερό να πάρουν βράση και μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα μήλα με το άρωμα που θέλουμε. αφήνουμε να βράσουν(εγώ στο γκάζι τα βράζω 10 λεπτά, το μάτι της κουζίνας κλείστε το πιο νωρίς κι αφήστε την κατσαρόλα επάνω γιατί συνεχίζει για λίγο ακόμα να βράζει). καλό είναι σ αυτό το στάδιο να βράσουν με κάποιο βάρος από πάνω(ένα πιάτο) που να τα κρατάει μέσα στο σιρόπι.