ΥΛΙΚΑ:40 γρ. νωπή μαγιά190 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες + 40 γρ. επιπλέον χλιαρό2 αυγά μεσαίου μεγέθους + 1 για επάλειψη125 βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου, σε κομμάτια680 αλεύρι για τσουρέκι140 γρ. ζάχαρηλίγο αλάτι (στη μύτη 1 κουτ. γλυκού)3 γρ. μαχλέπι3 γρ. κρύσταλλοι μαστίχας με 20γρ ζάχαρη, τα χτυπάμε στο μούλτι. αμύγδαλο ψιλό για την επιφάνειαΕΚΤΕΛΕΣΗ:Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τα 40 γρ.χλιαρό γάλα και διαλύουμε την μαγιά. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι, τα ανακατεύουμε.